Az évente végzett vastagbélrákszűrés segíthet megelőzni a súlyos stádiumú daganatos megbetegedés kialakulását. A vastagbélrákot ugyanis a kóros sejtek ellenőrizetlen osztódása okozza. A betegség korai felismerése szó szerint életet menthet, mert jelentősen megnöveli a teljes gyógyulás esélyét. Erre az egyik legjobb módszer a 100%-ban fájdalommentes enzimes vastagbélrákszűrés.>>>

Mit kell tudni az enzimes vastagbélrákszűrésről?

A vastagbélrákszűrés fontossága vitathatatlan, mégis kevésbé él a köztudatban, pedig Magyarországon évente 9000 új bélrák-megbetegedést diagnosztizálnak. Ráadásul a bélrák a második leggyakoribb, halálhoz vezető daganatos betegség.

Rendszeres szűrővizsgálattal a vastagbélrák elburjánzása megelőzhető. Többféle vizsgálat áll rendelkezésre, pl. a végbéltükrözés, a székletvérvizsgálat, és 2008 óta Magyarországon is elérhető az M2-PK enzimes bélrákszűrés, melynek segítségével célzottan a daganat jelenlétére utaló enzimeket keresünk a székletmintában.

A teljesen fájdalommentes béldaganatenzim-vizsgálat rendkívül magas, 85%-os daganatjelző képességgel rendelkezik.

A szűrővizsgálat eredménye megbízható, de nem 100%-os, ezért pozitív eredmény esetén további vizsgálatokra van szükség a pontos diagnózis felállításához, negatív eredmény esetén pedig kijelenthető, hogy nagyon alacsony az esélye a bélrák vagy a jóindulatú bélpolip jelenlétének. 

Az idő a legfontosabb tényező

A rendszeres bélrákszűrés segítségével a daganat még a korai stádiumban felismerhető, és még azelőtt eltávolítható, mielőtt gyógyíthatatlanná válna.

Korai felismerés esetén tehát, a vastagbélrák az esetek többségében jól kezelhető. Szűrővizsgálat nélkül azonban az érintett személyek állapota idővel rendkívül veszélyessé válhat, hiszen a vastagbéldaganat kezdetben gyakorlatilag tünetmentes, és csak akkor jelentkeznek tünetek, amikor a betegség már súlyosabb stádiumba lépett. Ekkor viszont már nehezen vagy egyáltalán nem gyógyítható.

Kinek ajánlott a vizsgálat?

Mindenkinek, így tehát Önnek is, különösen akkor, ha:

  • elmúlt 50 éves,
  • az egyik közvetlen családtagjánál diagnosztizálták a betegséget,
  • gyulladásos bélbetegségben, pl. fekélyes vastagbélgyulladásban (colitis ulcerosa), Crohn-betegségben vagy IBS-ben (irritábilisbél-szindróma) szenved,
  • túlsúlyos, és kevésbé aktív életmódot folytat,
  • sok vörös húst vagy feldolgozott élelmiszert fogyaszt,
  • dohányzik,
  • rendszeresen iszik alkoholt.

A felsorolt tényezők fokozottan növelik a vastagbélrák kialakulásának kockázatát, ezért éljen a lehetőséggel, és kérje a fájdalommentes, kiemelten magas daganatjelző pontosságú M2-PK enzimes vastagbéldaganat-szűrést, 2022. december 23-ig akciós áron, mindössze 10.000 Ft-ért.

>>Időpontot foglalok