APC rezisztencia vizsgálat – Több mint 25% kedvezmény csak novemberben!

Fogamzásgátló tablettát szed, vagy tervezi, hogy felírassa magának? Várandósként trombózisa volt vagy többször elvetélt? Esetleg valamelyik hozzátartozójánál APC rezisztenciát vagy Leiden-mutációt diagnosztizáltak?

Akkor Ön a veszélyeztetett csoportba tartozik, és erősen ajánlott rendszeresen elvégeztetnie az APC rezisztencia vizsgálatot.

A vénás trombózis kialakulása rendszeres szűrővizsgálatokkal megelőzhető.

Tegyen egy nagy lépést az egészsége megőrzéséért és válassza az APC rezisztencia csomagot, amiben az APC vizsgálat mellett három egyéb, a véralvadásban fontos szerepet játszó paraméter vizsgálata most ajándék.

>> Jelentkezem a vizsgálatra

November 30-ig több mint 25% kedvezmény az APC rezisztencia szűrőcsomagra +3 paraméter ingyenes vizsgálata

Az APC rezisztencia csomag 2022. november 30-ig több mint 25% kedvezménnyel, mindössze 10 000 forintért vehető igénybe, melynek keretében az APC vizsgálat mellett – térítésmentesen – a Protrombin idő (PI) – INR, az APTI és a Fibrinogén paramétereket is vizsgáljuk. 

A promóció kizárólag november 30-ig tart, és más kedvezményekkel nem vonható össze!

Mi az APC rezisztencia, és mi áll a hátterében?

Az APC rezisztencia (aktivált protein C-rezisztencia) olyan hemosztatikus rendellenességet jelent, amelyet az aktivált protein C-re (APC) adott gyenge antikoaguláns válasz jellemez.

Ez az állapot jelentősen megnöveli a vénás trombózis kialakulásának kockázatát, beleértve a mélyvénás trombózist és a tüdőembóliát is.

A protein C egy természetes, májban szintetizálódó antikoaguláns, ami normál esetben proteolízis útján APC-vé aktiválódik. Az APC feladata, hogy lebontsa az V. és a VIII. faktort a vérben. 

APC rezisztencia esetén azonban csökken az V. és VIII. faktorok hasításának képessége, ami elősegíti a megnövekedett trombinképződést, és potenciálisan veszélyes patológiás trombózisképző állapothoz vezethet.

Az APC rezisztencia lehet örökletes vagy szerzett. A leggyakoribb örökletes hiba az V. faktor mutációjából, azaz a Leiden-mutációból ered.

Amennyiben Ön érintett a fokozott véralvadásban, vagy fennáll Önnél a mélyvénás trombózis kialakulásának esélye, mindenképpen érdemes rendszeresen elvégeztetnie az APC rezisztencia vizsgálatot.

A normál APC rezisztencia ráta >1,8. Amennyiben ez az érték <1,8, akkor a Leiden-mutáció genetikai szűrővizsgálata kiemelten fontos és ajánlott. Ezt az információt a leleten is megjelenítjük. 

A ProLabor Kft. laborjaiban 2022. november 30-ig több mint 25% kedvezménnyel veheti igénybe az APC szűrőcsomagot, melyben három egyéb, véralvadással összefüggő paraméter vizsgálatát ajándékba kapja.

A szűrőcsamag kedvezményes ára: 10 000 Ft