Poszt-Covid alapcsomag

Pozitív lett a koronavírus-tesztje? Vagy úgy gondolja, hogy korábban már átesett a Covid-19 fertőzésen, és tudni szeretné, hogy teljesen felgyógyult-e a betegségből, vagy esetleg a vírus károsította-e a szervezetét?

Amennyiben a tünetes vagy tünetmentes fertőzés után szeretne tisztán látni azzal kapcsolatban, hogy megfelelően működik-e az immunrendszere, és milyen a jelenlegi általános egészségi állapota, akkor Önnek poszt-Covid egészségügyi kivizsgálásra van szüksége.

A ProLabor Kft.-nél elérhető poszt-Covid alapcsomag laborvizsgálatainak segítségével pontos képet kaphat arról, hogy az Ön veleszületett immunrendszerét milyen mértékben aktiválta a Covid-19 fertőzés, azaz a SARS-COV-2 hosszú távú hatásai továbbra is fennállnak-e, vagy sem.

PONT ERRE VAN SZÜKSÉGEM! ÉRDEKEL

>> Jelentkezem a vizsgálatra

Miért és kinek ajánlott a poszt-Covid szűrés?

A poszt-Covid szűrővizsgálatok mindenki számára ajánlottak, akik bizonyíthatóan vagy gyaníthatóan megfertőződtek a SARS-COV-2 valamelyik vírusvariánsával, illetve magukon a poszt-Covid tüneteit tapasztalják.

Tehát rendszeres időközönként érdemes elvégeztetni a poszt-Covid vizsgálatokat:

  • a Covid-19 fertőzés után, különösen, ha szív- és érrendszeri, tüdőt érintő vagy hematológiai kockázati tényezők állnak fenn,
  • olyan tünetek esetén, mint például fáradtság, kimerültség, mellkasi fájdalom vagy szívdobogásérzés.

Azoknál a fiataloknál is kialakulhatnak a poszt-Covid tünetek, akiknél alapvetően nincs kockázati tényező, de átestek akár egy enyhe vagy tünetmentes koronavírus-fertőzésen.

A Covid utáni szindróma a folyamatban lévő, a visszatérő és az új egészségügyi problémák széles skáláját fedheti le.

A koronavírus megtámadja és legyengíti a szervezetet, miközben tönkreteszi az immunrendszert, és számos testrészt érint, különösen a tüdőt, továbbá a szívet, az agyat, a bőrt, vagy akár a vesét is. Ez az oka annak, hogy az eleve rossz egészségi állapotban lévő betegek állapota hirtelen kritikussá válhat a koronavírus miatt.

Tehát a Covid utáni rendszeres állapotfelmérés és a laboratóriumi szűrések elengedhetetlenek a szervezetben fellépő problémák időben történő felismeréséhez. 

A ProLabor Kft. laborjaiban elérhető poszt-Covid alapcsomag még inkább ajánlott azon páciensek számára, akik cukorbetegséggel, szív- és érrendszeri betegséggel, veseproblémával, illetve magas koleszterinszinttel élnek, vagy a rák valamely formájában szenvednek. 

Milyen szövődmények előzhetőek meg a rendszeres szűrésekkel?

Az Ön immunrendszere összetett rendszerekből áll, amelyek együttesen védik szervezetét a fertőzésektől. 

A Covid-19 vírus a test számos különböző részét érintheti, akár közvetlenül, vagy az immunrendszerre gyakorolt ​​hatása révén. 

Számos esetben igazolást nyert, hogy az érintetteknek a Covid-19-ből való felépülés után is sokféle poszt-Covid komplikációval kell szembenézniük, ráadásul a legtöbb ilyen szövődmény hosszú távú, és akár súlyossá is válhat.

A klasszikus poszt-Covid tünetek a következők lehetnek: fejfájás, láz, légszomj, zavartság és rövid távú memóriavesztés éppúgy, mint pl. tüdőfibrózis, veseelégtelenség, neurológiai problémák, cukorbetegség, illetve szívleállás.

Az immunrendszerben és a vérben sokféle marker létezik, amelyek jelzik, hogy a vírus milyen mértékben érintette a szervezetet, és betekintést nyújtanak a fiziológiai egészségi állapotba.

A poszt-Covid szűrővizsgálatok segítenek az orvosoknak abban, hogy pontos képet kapjanak arról, hogy az Ön immunrendszere hogyan reagált a koronavírus-fertőzésre.

Ha tehát Ön felépült a Covid-19-ből, a laborvizsgálataink segítségével megtudhatja, hogy testét és szerveit – beleértve a szívét és a tüdejét is – érintette-e a koronavírus-fertőzés, és azt is, hogy mennyire károsodott szervezete immunitása.

Csomagár: 17 110 Ft helyett most 15 000 Ft